Вижте девойката, накарала 3-годишно хлапе да пуши цигари

Клип с тригодишно дете, което пуши цигара, взриви българската общественост. В клипчето се чува как женски глас подканва малкото момиченце да пуш

Клип с тригодишно дете, което пуши цигара, взриви българската общественост. В клипчето се чува как женски глас подканва малкото момиченце да пуши. Говори се на ромски. Решихме да тръгнем по малкото следи и да потърсим кой е снимал детето, пише Блиц. Оказа се момиче на 20 години от Брестовица. Нейна братовчедка пък го е споделила във Фейсбук. Всички обясняват, че било шега. Момиченцето е едва на три, но вече знае какъв е вкусът на цигара. А клипчето обикаля интернет от два дни, възмущавайки хиляди.
Със случая се зае Агенцията за закрила на детето, откъдето потърсиха помощ от сектор компютърни престъпления. И докато оттам се опитваха да намерят кой е снимал видеото, ние решихме да тръгнем по следите. А те ни отведоха в ромската махала в Брестовица. Там живее Гинка, момичето, в чийто „Фейсбук“ профил се появи видеото.
По разказите на момичетата майката на детето е присъствала по време на заснемането на клипа. Решаваме да потърсим братовчедката на Гинка. Натъкваме се на баща й. А самата Златка живее в съседно село с родителите си.
„В зависимост какво ще бъде установено, извеждането от семейство е последната мярка, която ще бъде приложена“, коментира Мариана Илиева, експерт в ДАЗД.
Преди две години ви показахме клип, в който 19-годишна майка се забавлява, докато учи детето си и племенника си да пушат и да пият кафе. Майката сама публикува клипа в интернет. Той предизвика вълна от възмущение. 
На снимката: Гинка вдясно 

COMMENTS

WORDPRESS: 0