3000 семейства са получили целева помощ от 375 лв.

3000 семейства са получили целева помощ от 375 лв.

Помощта от 375 лв. е достигнала до 3000 семейства. Това заяви социалният министър Деница Сачева по време на петъчния парламентарен контрол. Тя допъ

Тя допълни, че ведомството ще й предложи изменения в целевата помощ още следващата седмица в Министерския съвет. Едно от тях е повишаване средномесечния доход на член от семейството при кандидатстване за помощта.

Деница Сачева, министър на труда и социалната политика: Помощта от 375 лв. е достигнала до 3000 семейства. Смятаме да предложим изменения в целевата помощ още следващата седмица в Министерския съвет. Едно от тях е повишаване средномесечния доход на член от семейството при кандидатстване за помощта на 150% от минималната работна заплата и да стигне 915 лв. Предвиждаме още да се взима не средномесечния доход на член от предходния месец, а от времето когато училището е въвело ограничения за обучение.

До 12 ноември са подадени 252 заявления за отпускане на месечна целева помощ за семейства с деца до 14-годишна възраст при обявено извънредно положение или обявена извънредна епидемична обстановка. Сачева уточни, че са одобрени 49 заявления, а 113 са отхвърлени поради надвишаване прага на доходите или заради неоснователни мотиви.

COMMENTS

WORDPRESS: 0