300 военни, „Кугър“ и следови кучета издирват изчезнал в Стара планина турист

Началникът на отбраната генерал Константин Попов заминава за град Карлово днес, 31 октомври 2016 г., където се сформира кризисен щаб за търсенето на и

Началникът на отбраната генерал Константин Попов заминава за град Карлово днес, 31 октомври 2016 г., където се сформира кризисен щаб за търсенето на изчезнал в Стара планина 34-годишен мъж, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната. Поради необходимост от съдействие на армията, министърът на отбраната Николай Ненчев разпореди в дейностите по издирването да се включат до 300 военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада и вертолет от 24-та авиобаза – Крумово. Кризисният щаб ще сформира два пункта. Единият е в местността Паниците над Калофер, където ще действат около 200 военнослужещи, съвместно със служители на ОД МВР Пловдив. Вторият е при село Александрово, Община Павел баня, където ще действат до 100 военнослужещи, съвместно с ОД МВР – Стара Загора. Издирването ще включва района на връх Ботев, където се предполага, че е изчезнал 34-годишният Мирослав Късовски, който е в неизвестност от сряда.
Засечени са клетки на телефона на изчезналия турист Мирослав Късовски, съобщи Блиц. Военен вертолет „Кугър” от министерството на отбраната издирва изчезналия мъж. Военните, които го търсят се вече станаха 300. Всички те са от карловската отбрана. Засечената клетка е около х. Тъжа, съобщи началникът на отбраната ген. Константин Попов. Военните вече са разпределени. Щабът ще контролира действията им.

COMMENTS

WORDPRESS: 0