От пресконференцията: Сертов се движи със сив „Опел“ СА2987РМ! Изтеглил е пари преди изчезването си, взел е и личните си документи

Случаят с изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов продължава да е загадка за полицията. Сертов е в неизвестност от вечерта на 5-ти декемв

Случаят с изчезването на бившия шеф на ДАНС Петко Сертов продължава да е загадка за полицията. Сертов е в неизвестност от вечерта на 5-ти декември, като е обявен за национално издирване на 6-ти декември по молба на съпругата му. Вучков съобщи, че вече четвърти ден служителите на МВР работят интензивно с всички способи на оперативната дейност по издирването на Петко Сертов, но до момента няма никаква информация за местонахождението му.
Към момента министрите предпочитат да мълчат по случая. Същото е поведението и на депутатите от вътрешната комисия в парламента.
Георги Костов, заместник главен секретар на МВР заяви, че е извършен огромен обем от работа, но все още не е издирен Петко Сертов. Жена му съобщила на ченгетата, че мъжът й е изчезнал. Липсата на информация, довеждало до спекулации, че някой неща се крият, казаха на пресконференция от полицията.
Директорът на СДВР Младен Маринов обясни, че Сертов се е движил с автомобил „Опел“ с номер СА 2987 РМ. Колата не е негова, но я ползва.Обичал да шофира из затънтени места, когато е разстроен. Няма данни за посоката, в която е тръгнал.
Петко Сертов действително е изтеглил пари от банка, казаха днес от СДВР. Те обаче отказаха да уточнят каква точно е сумата. По първоначални данни става дума за 8 хиляди лева. Изчезналият бивш шеф на ДАНС е излязъл с личните си документи от дома си. Това е казала съпругата му пред разследващите полицаи. Той обаче имал навика да излиза и без телефоните си, а често ги и забравял вкъщи.
Не било обичайно обаче да отсъства толкова време от дома си без да се обади, каза пред журналисти шефът на СДВР Младен Маринов. Това означава, че той може и да се нуждае от помощ, посочи зам.-главният секретар на МВР. 

COMMENTS

WORDPRESS: 0