276 са вече потвърдените с COVID-19 у нас. Най-младият пациент е на 3 години (видео)

Още 12 положителни проби са потвърдени през последните часове. Общият брой на новооткритите случаи от вчера е 33. Досега установените с COVID-19 у

Още 12 положителни проби са потвърдени през последните часове. Общият брой на новооткритите случаи от вчера е 33. Досега установените с COVID-19 у нас са 276. Това беше съобщено на брифинга на националния оперативен щаб.

Новите градове от вчера са Кърджали и Хасково. В Бургас са потвърдени 3 проби – на жена на 22 години и две деца на 3 и 8 години. Децата са контактни лица на лекар с коронавирус. Жената е пътувала в Италия.

В Пловдив има 4 нови случая, пациентите са настанени в „Св. Панталеймон“. В Инфекциозна болница има 4 потвърдени с коронавирус, в Кюстендил е потвърден мъж на 57 години.

Пациентите, които са интубирани, остават без промяна в състоянието си, но няма нови критични случаи.

Изработени са препоръките за освобождаване на болни и диагностицирани с коронавирус. Тези, които са под домашна карантина, ще бъдат подложени на процедура по потвърждаване на 21 ден, съобщи шефът на щаба ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Обмисля се вариант, ако в семейство е установен човек с коронавирус, всички членове да се смятат за вирусоносители и да бъдат поставени под карантина и наблюдавани, каза той.

 

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0