Бакалов с подарък за служителите в МВР – нощните стават 25 стотинки на час

Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов издаде заповед, с която определи колко ще получават върху заплатата си служителите на МВР за пола

Министърът на вътрешните работи Йордан Бакалов издаде заповед, с която определи колко ще получават върху заплатата си служителите на МВР за полагане на труд от 22 до 6 ч. през нощта, както и по време на официални празници. Според документа за нощна смяна държавните служители ще вземат 25 стотинки отгоре за всеки заработен час.
„За работа през дните на официални празници, независимо дали представлява извънреден труд или не, на държавните служители се изплаща допълнително възнаграждение в размер на удвоения размер на основното месечно възнаграждение. За времето, в което държавният служител е на разположение и се намира извън работата си, на място определено от съответния ръководител, държавният служител ще получава по 35 стотинки за всеки час“, пише още в заповедта на Бакалов от 28 октомври 2014 г.
До този момент нощният труд, времето, в което полицаите са на разположение, както и дежурствата на официални празници не са били плащани в системата на сигурността. По тази причина от синдикалните организации определиха заповедта на министъра като хубав прецедент.  

COMMENTS

WORDPRESS: 0