Млад поет съди „Пайнер“ за по 250 евро на буква от краден текст на песен

Млад поет внесе сигнал в Министерството на културата за откраднат свой текст в новия хит на фолкпевеца Илиян „Обичам те, гадино". Августин Госпо

Млад поет внесе сигнал в Министерството на културата за откраднат свой текст в новия хит на фолкпевеца Илиян „Обичам те, гадино“.
Августин Господинов, който се изявява с творческия псевдоним Илиян Любомиров, е пратил копие от жалбата си до Дирекция „Авторско право“ и Комисията по култура и медии срещу „Пайнер медия груп“, които са продуценти на парчето. Претенциите му са за един ред от текста – „линията на живота ми е на ръката й“.
Той твърди, че неговото стихотворение е публикувано в книгата „Нощта действие“ на издателска къща „Жанет-45″. Така е нарушен чл. 18 ал. 1 от Закона за авторското право и сродните му права.
Автор на текста е Мариета Ангелова, която стои и зад емблематични хитове във фолка. Тя е предоставила правата си на „Пайнер“ и това е причината искът да е към тях. Говорителят на фирмата Любомир Костадинов отказа да разкрие сумата, но сподели, че размерът клони приблизително към 250 евро на буква.

COMMENTS

WORDPRESS: 0