Никита е убит 20 дни след майка си, МВР издирва мъж от кавказки произход

МВР разпространи снимките на 5-годишния Никита Леонтиев и майка му Анна, чиито убийства се разследват. Момченцето беше открито в куфар край ВЕЦ

МВР разпространи снимките на 5-годишния Никита Леонтиев и майка му Анна, чиито убийства се разследват. Момченцето беше открито в куфар край ВЕЦ „Пасарел“ на 20 март, а разчленена жена, за която се смята, че е майката на детето, е намерена на 3 март в гора край Приморско. Майката и убитото момченце пристигнали в България от Кипър, казаха запознати с разследването. Руснак, който живее там, ги свързал с техни сънародници в България. Той обаче не е Герман, собственикът на апартаментите в Приморско и София, а друг, казаха криминалистите. С какво се е занимавала жената в Кипър, не е ясно. „Няма съмнение, че мъртвата жена е майката на детето“, обясни близък до разследването. Първата експертиза обаче не показала това на 100%, защото трябвало да се вземе и ДНК проба от биологичния баща на детето, който живее в Русия. Разследващите се надяват да му бъде взета проба, когато той пристигне у нас.
„Мъжът трябва да дойде, за да прибере тялото на момчето, до момента не е разпитван“, обясни криминалист. Установено е, че бащата на детето не е влизал в България и е извън списъка на заподозрените. Във връзка с двойното убийство на майката и момчето полицията издирва мъж от кавказки произход. Официално обаче не е съобщено името му. Предполага се, че е напуснал страната и е заминал за Кипър. „Пълна загадка остава какво е правил 20 дни с детето“, каза криминалист. Момченцето е убито двайсетина дни след майка му. Една от версиите, по която се работи, е, че убиецът е един и същ и е удушил детето дни след убийството на майка му. Криминалстите проверяват къде са ходили двамата през това време. Последният им известен адрес е в кв. „Витоша“. Апартаментът бе претърсен и запечатан в петък. По случая за сведение се издирват 51-годишният бизнесмен Герман Костин и съпругата му Весела Вачева. Двамата управляват мащабен бизнес с недвижими имоти в Северен Кипър, където е регистрирана фирмата им.

COMMENTS

WORDPRESS: 0