Припряност: 20-годишна роди на улицата

20-годишна петричанка роди бебето си на улицата в района на магазин "Лидъл". Инцидентът станал около 21.00 часа в понеделник, съобщава struma

20-годишна петричанка роди бебето си на улицата в района на магазин „Лидъл“. Инцидентът станал около 21.00 часа в понеделник, съобщава struma.com. Жената получила родилни болки и тръгнали с мъжа й към болницата.
По пътя обаче бебето се оказало нетърпеливо и започнало да излиза. Жената буквално клекнала на улицата и родила на земята. С останала в нея плацента и завързано с пъпната връв бебе тя била заварена от извикания екип на Спешно отделение.
 Закарана е в родилно, където д-р Дуевски извадил плацентата. „Подобни случаи не са рядкост“, коментира началникът на родилно отделение в болницата в Петрич, д-р Валентина Илчовска.
 Обикновено се случва в ромски семейства, които не са здравно осигурени, не посещават лекари по време на бременността и не са наясно с това, което може да се случи, преди време ромка роди по същия начин в беседка. Младата майка и новороденото й бебе са добре, каза д-р Илчовска.

COMMENTS

WORDPRESS: 0