Колите с нови талони от 2015 г.

Нови талони ще получават колите от 2015 г. МВР сменя свидетелствата заради глобите в Гърция. В момента санкцията за шофьори, които пътуват в южн

Нови талони ще получават колите от 2015 г. МВР сменя свидетелствата заради глобите в Гърция. В момента санкцията за шофьори, които пътуват в южната съседка без големия талон на колата, е между 1000 и 8 000 евро, съобщи bTV. От МВР готвят промяна на свидетелствата за регистрация. Всички данни, които фигурират на големия талон на колите, ще бъдат записани и на малкия.
„Да се надяваме, че след въвеждането на тази промяна и едни преговори с гръцките и унгарските власти, това ще е достатъчно да се представя при движение по пътищата на техните страни“, коментира Бойко Рановски от „Пътна полиция“.
В момента върви обществената поръчка, с която ще се избере доставчик на бланките за нови талони, а след празниците „Пътната полиция“ ще подложи на обществено обсъждане готвените поправки.
„Няма да има смяна на старите свидетелства. Те остават валидни. От датата, когато ще имаме готовност да издаваме нови, просто започваме да издаваме новия образец. Всеки гражданин обаче, който пожелае да му бъде сменено старото, ще му бъде сменено“, обясни Рановски.
Шофьорите обаче са категорични, че ще си сменят документите, за да пътуват спокойно – не само в Гърция, но и в Унгария, където също има проблеми. Новите талони ще се издават най-рано от март догодина.

COMMENTS

WORDPRESS: 0