Петко Сертов е правил опит да се самоубие през 2009 година

"Петко Сертов беше един от най-информираните хора в България", заяви политологът Антон Тодор в ефира на Тв7. Според него, Петко Сертов е избрал

„Петко Сертов беше един от най-информираните хора в България“, заяви политологът Антон Тодор в ефира на Тв7. Според него, Петко Сертов е избрал друг път. „Вероятно имаме работа със самоубийство. Просто човек понякога взима такова решение, да се отпише от живота“, смята Тодоров. Той заяви, че през 2009 г. Сертов е бил тежко болен и е направил опит за самоубийство .
„Не вярвам на изнесеното в медиите нито дума, пишат се дивотии“, каза той. Той показа личното кадрово дело на Петко Сертов и го коментира така: страхотен комунистически служител на ДС, има прекрасни атестации до 1989 година. „Това е един от най-високопоставените информационни източници на наши партньорски служби, той участваше в писането на докладите за България. Имам запис на Сертов от 2011 година в едно село близо до град Бяла, в който Сертов казва на Младен Червеняков че ще прави операция във военна болница и се тревожи за семейството си. Заболяването е онкологично“, каза още политологът.
Той посочи, че когато се е налагало, разузнавачът е изчезвал от България за седмица-две и е помагал в изработването на официалното становище на европейските партньори за нас Според него, изчезването е знак за нарушено здраве, докато проблем в психиката му няма. Другото, което може да обясни случилото се, е масонството, Сертов се е познавал от школата в Лион през 1991-92 година с висшия днес масон на Франция, бивш съветник на Никола Саркози.

COMMENTS

WORDPRESS: 0