Увеличават санкциите за ЕРП-тата от 20 000 на 200 000 лева

Вдигаме санкцията към нередовните ЕРП-та от 20 000 на 200 000 лева. Това ще бъде заложено в промените в закона за енергетиката между първо и вто

Вдигаме санкцията към нередовните ЕРП-та от 20 000 на 200 000 лева. Това ще бъде заложено в промените в закона за енергетиката между първо и второ четене. Очаквам да месец промените да станат факт. Това обяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев пред журналисти в парламента.
 „Смятам, че не трябва да повтаряме кой за какво е виновен, след като цялото общество е наясно. Просто трябва да намерим решение на проблема. Може наистина софтуерът да е виновен за двете сметки на „Енерго-про“, но самото оправдание е несериозно. Имаха много време, за да го оправят. Другите две дружества работят със същия софтуер и нещата при тях са нормални“, обясни Добрев.
Попитан дали има промяна в позицията на ГЕРБ относно оставката на управителя на БНБ Иван Искров, той каза, че няма промяна. „Позицията на ГЕРБ относно оставката на Иван Искров не се е променила. Ние продължаваме да искаме неговата оставка, а също така и на всички, които по някакъв начин са замесени с кризата в КТБ“, завърши депутатът.

COMMENTS

WORDPRESS: 0