Режисьорът на „Дякон Левски“ : 1 стотинка не сме получили от партия за филма

1 стотинка не съм получила от партия за финансирането на „Дякон Левски". Филмът е 100% финансиран с мои средства, заяви пред Нова телевизия прод

1 стотинка не съм получила от партия за финансирането на „Дякон Левски“. Филмът е 100% финансиран с мои средства, заяви пред Нова телевизия продуцент на лентата Златина Филипова.  Попитани защо толкова много се говори на турски, тя отвърна: „Пазили сме много внимателно Левски да не говори на турски, въпреки че той е говорил чисто на турски език. Но иначе турците да си говорят на български…“.
По повод обвиненията, че на премиерата на лентата е говорил кметът на Кърджали Хасан Азис, тя заяви, че на премиерата са били поканени всички политици, но малцина са уважили събитието.
Режисьорът на филма Максим Генчев на свой ред отново коментира псувнята на Апостола във филма си. По думите му тя не била агресивна и христостоичковска. Той не го псува, турчинът казва: „дайте да го хвърлим тук, вълците да го изядат“, а Левски отвръща: „да ти еба майката“ като „ти ли ще ме хвърлиш бе“. Аз я оставих, защото има негласно говорене, че когато Левски псува, целият народ трябва да псува, обясни Генчев. В отговор на въпрос Генчев каза, че няма представа, защо в лентата не присъстват думите „турско робство“.
Когато едно художествено произведение накара хората да мислят, то е успешно, каза продуцентът на филма. Всички говорят за Левски. Това е успех, каза на свой ред Генчев и добави, че към филма действително има интерес от Русия.

COMMENTS

WORDPRESS: 0