Садист съсече с брадва дого аржентино (снимка 18+)

Истинска касапница се разиграла днес сутринта в пловдивския квартал "Кършияка". На ул. „Брезовска" разярен мъж посякъл с брадва 4 – годишно дома

Истинска касапница се разиграла днес сутринта в пловдивския квартал „Кършияка“. На ул. „Брезовска“ разярен мъж посякъл с брадва 4 – годишно домашно куче от породата дого аржентино. Причината според собствениците на кучето , е че догото лаело по кучето на нападателя. „Още не можем да повярваме, че Нера е мъртва и може на света да има толкова жестоки хора“, коментират пред TrafficNews.bg стопаните му Златка Андреева и Владимир Халачев.
Днес около 9 часа Златка извела кучето на разходка, но нищо не предвещавало кървавата развръзка. „Пуснах го да потича, защото наоколо нямаше други кучета. След малко обаче се появиха две – едното от които беше голямо женско и с Нера започнаха да се лаят“ разказва Андреева. 
Двете кучета се сджавкали, а момичето започнало да дърпа догото настрани. „ В този момент видях стопанинът му да се приближава с брадва в ръка. Кучето беше с гръб и изобщо не го видя. Той вдигна брадвата и я заби в гърба му. Кръвта му бликна като шадраван. Опитах се да го защитя , а той насочи към мен брадвата и заплаши , че ще убие и мен“ разказва Златка. С писъци тя хукнала към къщи, където бил приятелят й. Двамата натоварили все още дишащото куче в колата и го откарали във ветеринарната клиника на д-р Карагьозов. Докторите, свикнали на всякакви жестоки гледки, също били потресени. Лекарския екип веднага включил животното на системи, но при прегледа се оказало , че гръбначният му стълб е прекъснат и малко по-късно кучето издъхнало.

Убиецът буквално е разсякъл кучето на две. „Не познаваме мъжа, знаем че живее някъде в нашия блок, но дори не знаем как се казва. Лично мен два пъти ме е заплашвал с убийство ,както и Нера, защото лаела по неговото куче. Никога обаче не съм предполагал, че това може да се случи и не съм подавал жалби в полицията“ разказва Владимир Халачев. Той е категоричен, че Нера никога не е нападала човек или друго куче. „Тя е едра порода, но е безкрайно социално и любвеобилно животно. Играе си с малки и големи кученца. Да, лае , когато види друга голяма женска, но това е заложено в породата им да доминират. Не знам какво сърце трябва да имаш , за да убиеш куче по този начин. Не съм срещал подобна жестокост. А съм виждал , че човекът има и малка дъщеря. Нямам думи“ каза Халачев.
Днес следобед двамата взеха трупа на Нера от клиниката, за да го погребат. Преди това обаче подадоха жалба в Районна прокуратура. Златка едва стоеше на краката си, наложи се приятелят й да й вземе успокоителни. 4-годишната Нера било първото куче на двойката и двамата били изключително привързани към нея. Халачев е спортен съдия, а Златка работи в кабелен оператор.
„Проявите на жестокост спрямо животни бяха криминализирани през 2011 година с измененията на Наказателния кодекс. В случая става дума на убито домашно куче по особено мъчителен за животното начин и с особена жестокост. Наказателният кодекс предвижда от 1 до 3 години лишаване от свобода и глоба от 2 до 5 хиляди лева“ коментира адвокатът на стопаните Росен Димитров.

COMMENTS

WORDPRESS: 0