16-годишен загина, мъж е с опасност за живота след жестоко меле на пътя край Омуртаг

16-годишен загина, мъж е с опасност за живота след жестоко меле на пътя край Омуртаг

16-годишен е загинал на място при жестока катастрофа край Омуртаг. Младежът от село Беломорци е пътувал в лек автомобил БМВ Х5 с германска регистрация

16-годишен е загинал на място при жестока катастрофа край Омуртаг. Младежът от село Беломорци е пътувал в лек автомобил БМВ Х5 с германска регистрация, а зад волана на колата е бил 19-годишен, правоспособен водач от същото село. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в Търговище.
С опасност за живота е мъж на 48 години. Той е настанен за лечение в болницата в Търговище.
Сигналът за трагичният инцидент, в близост до разклона за село Божурка, е подаден тази нощ в 00.30 часа.
Водачът на лек автомобил БМВ с търговищка регистрация, собственост на 42-годишен мъж от с. Обител, община Омуртаг, движещ се в посока към Варна, е предприел неправилно изпреварване в забранен участък на влекач с прикачено към него полуремарке. Лекият автомобил е навлязъл в насрещната средна пътна лента и се е блъснал челно в правомерно движещ се в нея в посока София лек автомобил БМВ Х5 с немска регистрация, управляван от 19-годишен правоспособен водач от с. Беломорци, община Омуртаг. В резултат автомобилът БМВ Х5 е отскочил, застанал е на пътя на товарния автомобил и се е ударил в него. Вследствие на сблъсъка влекачът се е преобърнал вдясно на пътното платно. Пътуващ в лекия автомобил БМВ Х5 16-годишен младеж от с. Беломорци е починал на място. Пътуващ в лекия автомобил БМВ 530Д 48-годишен мъж от Търговище е настанен за лечение в интензивното отделение на МБАЛ-Търговище с опасност за живота.

COMMENTS

WORDPRESS: 0