16-годишен рани с нож съученик заради момиче

18-годишен пострада при конфликт между двама ученици до столичното 23-то СОУ "Фредерик Жолио-Кюри" тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР. По

tiijneijdjyr-namushka-s-noj-syuchenik

18-годишен пострада при конфликт между двама ученици до столичното 23-то СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“ тази сутрин, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По първоначални данни, спор между тях провокирал 16-годишен да нанесе рана с нож в крака на 18-годишен, след което се уплашил и избягал. Пострадалият младеж бе откаран в болница за преглед, без опасност за живота. Нападателят е открит в квартала и задържан. Продължава работата за изясняване на обстоятелствата по случая. По неофициална информация причината за скандала между двете момчета е момиче.

Около 10 ч. тази сутрин 16-годишният Кристиян намушка с нож Димитър в задната част на крака. Сигналът за инцидента в квартал „Подуяне“ е подаден на тел. 112. До кървавата саморазправа се стигнало след скандал от ревност заради вниманието на 16-годишната Силвия.
В разгара на спора Кристиян извадил нож и намушкал Димитър. Тийнейджърът не за първи път е носил нож в училище. Той създавал проблеми на съучениците си и те го описват като невъзпитан и невъздържан.Децата обясниха, че спорът е възникнал заради момиче – тяхна съученичка, която имала приятелски отношения с двете момчета. Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева разпореди проверка на организацията на охранителната дейност в столичното 23 СОУ „Фредерик Жолио-Кюри“, съобщиха от пресцентъра на МОН.

Някои от съучениците на двете момчета и гимназисти от по-горните класове изразиха възмущение от мерките за сигурност в 23 СОУ, които според тях са слаби. По думите им всеки може да внесе оръжие в училището или двора. Те смятат, че трябва да се проверява чантата на всеки, влязъл на територията на 23-то СОУ.

COMMENTS

WORDPRESS: 0