Петко Сертов излезнал за 15 минути, разходил кучето си

Петко Сертов е излезнал само, за да разходи кучето си за 15 минути, пише "Стандарт". После пак се е скрил вкъщи. Целият домсъвет на блока се е с

Петко Сертов е излезнал само, за да разходи кучето си за 15 минути, пише „Стандарт“. После пак се е скрил вкъщи. Целият домсъвет на блока се е събрал и е решил да пази бившия шеф на ДАНС като зеницата на очите си. Във входа не се допускат външни лица.
Не го пазят обаче службите, а самите му съседи във високия блок на ул. „Княз Борис I“, 24-30, непосредствено до военното НДК. Комшиите дори са свикали общо събрание веднага след завръщането на Сертов, на което е взето решение във входа да не се допуска никого извън живеещите в блока. Това стана ясно от думите на жена на средна възраст, която вчера се представи като домоуправител.
„Не желаем тук да влизат външни лица. Не искаме никой да ни безпокои, оставете семейство Сертови да си почиват“, заяви дамата, която беше назована с името Фани от единия от охранителите. Всъщност и охраната във входа е засилена и от вчера дежурство дават двама портиери. Пенсионираните мъже също са особено стриктни към спазването на изискването да не се допуска никого във входа. Те дори са особено агресивни към всеки, дръзнал да прояви любопитство. „Всички сме взели решение да има пропускателен режим. Няма да пускаме и, ако настоявате, ще извикаме полиция“, заплаши г-жа Фани.
Миг по-късно единият от портиерите вече звънеше на 112 с молба за съдействие. Минути по-късно пред блока на Сертов пристигна патрул на 4 РУП за по-голяма сигурност на доскоро най-търсения човек в държавата.
Оказа се, че откакто се е прибрал в 4,30 ч сутринта в понеделник, Сертов е имал едно излизане рано сутринта вчера. Това довери продавачка от близък магазин. „Ходи до плод-зеленчука, но днес не съм го виждала да влиза там. Иначе той пазарува на жена си. Сутринта излезе за 15-ина минути да разходи кучето си и се прибра“, разказа жената. От съседните кооперации обясниха, че в блока на Сертов комшиите са по-особен тип хора. Сградата е строена през 80-те години на миналия век и в нея са настанявани служители на Държавна сигурност, а в годините на демокрацията – работещите в Националната служба за сигурност, чийто наследник е ДАНС. От квартала споделиха още, че в този вход често са забелязвани посетители с джипове и тъмни лимузини. На партерния етаж се помещава магазин „Фантастико“, а в другия край е каса на „Изи пей“. Жителите на района обаче се оказа, че почти не познават съседите си от този блок, а дори някои наскоро научили, че в него живее Сертов.

COMMENTS

WORDPRESS: 0