Точно в 15.30 часа ГЕРБ и Реформаторите подписаха коалиционното споразумение

ГЕРБ подписа за коалиция с Реформаторския блок за съставяне на кабинет. Подписването започна точно в 15.30 часа и продължи няколко минути в при

ГЕРБ подписа за коалиция с Реформаторския блок за съставяне на кабинет. Подписването започна точно в 15.30 часа и продължи няколко минути в присъствието на депутати и журналисти и под светкавиците на фоторепортерите.
Направихме компромиси с едно единствено нещо в главите си – не власт, не постове, а да се опитаме преди нови избори да направим правителство. ГЕРБ участва в това правителство с всичко най-добро, което има. Всички знаехме, че в рамките на този мандат трябваше да опитаме да направим кабинет. Винаги съм казвал, че той е на всички. Това каза след подписването на коалиционно споразумение за кабинет с Реформаторския блок Бойко Борисов.
Той подчерта, че поне 10 пъти са били пред нови избори в хода на преговорите. Нямаше спорове около моята кандидатура за премиер, това не беше препъникамък, бе категоричен Борисов.
Запазваме правото си на различно мнение по нестратегически въпроси. Това каза след обявената с декларация подкрепа за коалицията на ГЕРБ с Реформаторския блок лидерът на ПФ Валери Симеонов.
Срещата и подкрепата е историческа. Никога не е имало такова нещо – медиите да видят настроенията и компромисите, заяви след това Борисов и благодари на Симеонов за подкрепата. Той допълни, че в Европа има и други страни, в които различни партии управляват заедно в името на страната.

COMMENTS

WORDPRESS: 0