Ад на Беклемето, 150 бедстват, жена е ранена

Над 150 човека бедстват в прохода Беклемето. По южните склонове на прохода и на билото има над метър сняг, продължава да вали. Дървета и падащи

Над 150 човека бедстват в прохода Беклемето. По южните склонове на прохода и на билото има над метър сняг, продължава да вали. Дървета и падащи камъни са блокирали шосето. Голямо дърво е паднало и ранило шефката на Областно пътно управление – Пловдив. То се стоварило върху крака й и по чудо не я ударило по главата, съобщи „Марица“.
Три автобуса, пълни с хора са били заклещени в снежния капан от дървета, нападали камъни и лед. Автобус и леки автомобили се нанизали във верижна катастрофа.
Два екипа на карловската противопожарна служба вече са в Троянския проход. Единият е аварийният, другият е високопроходима пожарна с мощен кран, който ще извади от преспите закъсалите автомобили.
„Нищо не се знае, не можем да се доберем до автомобилите. За да излязат хората, трябва да се разчистят преспите. Вероятно има затрупани автомобили, които заради огромните преспи не виждаме. Положението е повече от бедствено и повече от ад“, сподели един от спасителите, които са пратени там, за да разчистват района.
Противопожарните екипите носят и резачки за дърветата, които са блокирали шосето. Единият автобус вече е освободен. До този момент служители на Пътно управление са нарязали над 20 кубически метра дърва от падналите на път вековни борове и букове.
Очаква се към Беклемето да потегли верижна техника на 61-ва Стрямска бригада.

COMMENTS

WORDPRESS: 0