15-годишна е с мярка „задържане под стража“ след опит да убие майка си

15-годишна е с мярка „задържане под стража“ след опит да убие майка си

Окръжна прокуратура-Плевен наблюдава досъдебно производство, по което момиче на 15 години, е обвинено за престъпление по чл. 116, ал.1, т.3, пр.1, вр.

Окръжна прокуратура-Плевен наблюдава досъдебно производство, по което момиче на 15 години, е обвинено за престъпление по чл. 116, ал.1, т.3, пр.1, вр. чл. 115, вр. чл. 18, ал.1, вр. чл. 63, ал.1, т.1 от НК. То е привлечено за това, че на 16 април тази година в с. Г., обл. Плевен, като непълнолетно, но можейки да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, умишлено се опитало да убие майка си на 45 години.
В хода на разследването е установено, че семейството на непълнолетната живее при лоши семейни и битови условия. Тя няколко пъти самоволно е напускала дома си, поради което е била обявявана за общодържавно издирване. Многократно е наказвана с възпитателни мерки по ЗБППМН.
Вечерта на 16 април, между дъщерята и майката възникнал конфликт, при който непълнолетното момиче нанесло удар с нож в гърдите на майка си. Свидетел на случилото се станал дядото на обвиняемата и баща на пострадалата жена. На последната била оказана спешна медицинска помощ, в резултат на което състоянието ѝ било стабилизирано.
Окръжен съд-Плевен е приел доводите на Окръжна прокуратура-Плевен, че в хода на разследването са събрани достатъчно доказателства, от които да се направи обосновано предположение, че непълнолетната е извършила престъплението, за което е привлечена като обвиняема. Съдът е счел, че е налице реална опасност тя да се укрие или да извърши ново престъпление и е постановил спрямо нея най-тежката мярка за неотклонение, а именно „задържане под стража“.
Определението на съда подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.
Разследването по случая продължава.

COMMENTS

WORDPRESS: 0