Почти 15 милиона смс-а сме изпратили в новогодишната нощ

Близо 15 милиона SMS-а са изпратени в новогодишната нощ, отчитат мобилните оператори у нас. Очаквано най-големият пик на разменените празнични с

Близо 15 милиона SMS-а са изпратени в новогодишната нощ, отчитат мобилните оператори у нас. Очаквано най-големият пик на разменените празнични съобщения е в първия час след настъпването на 2015 г.
В периода между 12 часа на 31 декември и полунощ на 1 януари абонатите на „Мобилтел са си разменили повече от 5 млн. поздравителни SMS-а, отчитат от компанията. Над 100000 от съобщенията са изпратени през интернет страницата на оператора.
От „Теленор“ отбелязват още по-голямо потребление за същия период. Статистиката на компанията показва, че са разменени 5,14 млн. текстови съобщения. Оттам допълват, че има и ръст от 15 на сто на обажданията в първия час на новата година. Потреблението на услугите за пренос на данни отбелязва ръст от 70 на сто.
Клиентите на „Виваком“ са изпратили над 4,8 млн. новогодшни съобщения.
В сравнение с миналата година има спад и при трите мобилни оператора. В първите минути на 2014 г. са изпратени близо 17 млн. текстови съобщения, което е с 2 млн. повече спрямо тази година.

COMMENTS

WORDPRESS: 0