15 кг монети за такса смет на пустеещ имот

Мъж от Разград плати такса смет от 92 лева с жълти стотинки за имот, който не ползва. Така той изрази несъгласието си с административните пречки

Мъж от Разград плати такса смет от 92 лева с жълти стотинки за имот, който не ползва.

Така той изрази несъгласието си с административните пречки, с които се е сблъскал, за да се откаже от имот, за който дори няма документ, съобщи БНТ.

61-годишният строителен техник Петко Неделчев се принудил да си вземе един ден отпуск, за да дойде от Разград в Русе и да плати такса смет на имот в село Тетово, който не ползва, няма документ за него, но и не може да се раздели с него, въпреки желанието си.
А то е трите декара земя да останат за кметството в селото и да спре да плаща данъци за нещо, което реално не ползва.

“Нямаме документ, то от 1900 година от дядо ми е това място, нито сме собственици, просто сме наследници. Мястото е непродаваемо, не се обработва, понеже сме много наследници”, обясни Петко Неделчев.
Именно заради наследниците, които са осем, той получава отказ от “Местни данъци и такси” да не плаща задълженията на пустеещия терен.

“Декларацията ми беше отхвърлена под предлог, че всички наследници трябва да се подпишат, а някои от тях са в Америка и са прекъснали всякакви връзки с нас”.

В знак на протест Неделчев плати на касата на “Местни данъци и такси” дължимите 92 лева за имота с 15 килограма жълти стотинки. Той събирал монетите по една, две и пет стотинки в продължение на месеци, помогнали му и приятели.

Служителите на учреждението приеха формата му на протест и прибраха монетите на доверие, без да ги броят, за да не се бави опашката.

От “Местни данъци и такси” обещаха отново да разгледат казуса. Петко Неделчев е категоричен, че ако имотът не бъде отписан от неговото име, ще си потърси правата в съда.