Сняг и поледици в 14 области утре

В неделя в Северна България ще вали сняг и до края на деня се очаква да натрупа снежна покривка с дебелина до 10 сантиметра. Това е прогнозата н

В неделя в Северна България ще вали сняг и до края на деня се очаква да натрупа снежна покривка с дебелина до 10 сантиметра. Това е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).
Заради очакваното лошо време синоптиците са обявили жълт код за сняг и поледици за 14 области в Северна България. Предупреждението е в сила за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Шумен, Варна и Добрич.
От Агенция „Пътна инфраструктура“ излязоха с предупреждение към шофьорите да не тръгват на път утре, без да са подготвили автомобилите си за зимни условия. Агенцията препоръча на водачите да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.
„ Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори“, се припомня в съобщението на АПИ.
27-те областни пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим за поддържане на републиканската пътна мрежа.

COMMENTS

WORDPRESS: 0