12 години затвор и 300 бона кръвнина за убиеца на Хюлия

Това е подигравка! Справедливо ли е според вас? Така бащата на убитата Хюлия коментира присъдата, която Варненският окръжен съд току що произнес

Това е подигравка! Справедливо ли е според вас? Така бащата на убитата Хюлия коментира присъдата, която Варненският окръжен съд току що произнесе за Иван Тодоров, който бе признат за виновен за убийството на младото момиче, съобщава „Петел.бг“.
„Съдът наложи 20 години затвор, които обаче се редуцират с една трета заради съкратеното съдебно следствие. По този начин той ще лежи 13 години и 4 месеца“, обясни съдебният състав. От тези години обаче ще бъдат признати и извадени месеците, които Иван е прекарал в холандски арест и във Варненския затвор до делото. Той бе заловен дни след убийството през януари миналата година.
Съдът уважи и гражданския иск на двамата родители, като наложи убиецът на дъщеря им да заплати по 150 хил. лв на всеки. Всяка една от страните по делото има възможност в 15 дневен срок да обжалва или протестира наложената днес присъда.
Адвокатите и родителите на Хюлия са категорични, че ще потърсят правата си на втора инстанция. Майката на момичето дори не успя да коментира случилото се, а просто излезе от съдебната зала разплакана.

COMMENTS

WORDPRESS: 0