Баща и син, обвинени в съхранение на 112 кг хероин: ДАНС ги хвана, ПАС ги пусна на свобода срещу „подписка“

Пловдивският апелативен съд освободи срещу най-леката мярка - „подписка", бащата и сина, обвинени, че са съхранявали 112 кг хероин, съобщава БНР

Пловдивският апелативен съд освободи срещу най-леката мярка – „подписка“, бащата и сина, обвинени, че са съхранявали 112 кг хероин, съобщава БНР. Основанието е липса на достатъчно доказателство.
Припомняме, при операция на ДАНС на 12 ноември бе разбит контрабанден канал за наркотици. Тогава главсекът на МВР Светлозар Лазаров обясни, че дрогата е пренасяна през зелената граница по нова схема. Тя била укрита в бункер в земеделска земя. Експерти оцениха дрогата на 13 млн. лева.
Пред съда двамата обвиняеми категорично отрекоха да имат нещо общо с открития хероин. Преди седмица Хасковският окръжен съд ги остави за постоянно в ареста. 60-годишният Сребрю Сребрев и 32-годишният му син Михаил са арендатори на нивата. При извършения обиск в дома им в Свиленград са открити огнестрелно оръжие, боеприпаси, мобилни телефони и СИМ карти. Бащата е излежавал присъда за убийство и е освободен от затвора през 2011-а година, синът му също е с криминални прояви.
Апелативните магистрати прецениха, че двамата трябва да бъдат освободени срещу най-леката мярка. Основният им аргумент е, че реализираната от правоохранителните органи акция е професионално неиздържана и са нужни значителни по обем допълнителни усилия от страна на разследващите, за да бъде установена съпричастността на двамата към повдигнатото им обвинение, преки доказателства няма, а косвените са твърде недостатъчни.
Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване.

COMMENTS

WORDPRESS: 0