Потрес: Циганин изнасили 11-годишно момченце в училищна тоалетна

Село Дебелт е в шок от случай с изнасилен петокласник от местното ОУ „Антон Страшимиров", а версиите за случая са многобройни. Малкият ученик би

Село Дебелт е в шок от случай с изнасилен петокласник от местното ОУ „Антон Страшимиров”, а версиите за случая са многобройни. Малкият ученик бил едно от петте деца на майката Донка, която даде гласност на случая, съобщава подробности Флагман.бг.
Сигналът за сексуалното насилие върху ученика е бил подаден в 17.10 часа в петък на телефон 112. “Говорихме с дознателите и са взети всички мерки, сезирани са всички институции. До този момент не сме получавали сигнали за сексуално насилие в училището”, каза кметицата Иванка Ангелова, която добре познава местните жители и се ползва с доверието им. Тя каза, че ще настоява и за намеса на „Закрила на детето”, за да се изясни напълно социалната страна на случая, тъй като родителите на петокласника не полагали грижи за него.
Насиленото дете е имало ресурсен учител, то е било на училище до обяд в петък. Не се знае защо чак в късния следобед майката, която е безработна е сигнализирала за изнасилване.
Директорката Таня Вангелова цял следобед не била получила какъвто и да било сигнал за инцидент в училището. Според обясненията, които дала вечерта в петък, през деня нямало какъвто и да било повод да се смята, че има сериозен проблем. Тя е взела мерки, за да се изяснят обстоятелствата около инцидента.
Извършителят, който е осмокласник и е циганин, в понеделник щял да бъде разпитан пред съдия.
Потърпевшото дете е от български произход. Една от рожбите на майка му била изоставена в дом, казаха съселяни на фамилията. Тя била безработна, живеела с мъж на съпружески начала, който често попадал в затвора. Двете й деца преди години са били под наблюдение на „Закрила на детето”.
„Възможно е сегашният случай с петокласника да бъде използван от родителите му за получаване на средства, тъй като семейството има спорна репутация”, казаха жители на Дебелт.
Майката на изнасиленото момченце Донка Т. разказва, че синът й е бил нападнат в петък.
Тогава 11-годишното детенце казало на учителя си, че ще отиде до тоалетна. Там обаче се сблъскал с насилника си Брайко К.
Осмокласникът, който е от голям ромски род в Дебелт, заключил малчугана в тоалетната и го изнасилил. Момченцето се прибрало вечерта в дома си и не искало да каже нито дума на майка си, докато не станало ясно, че кърви.
Детето е прието в МБАЛ-Бургас със сериозни разкъсвания и ще остане там още няколко дни. Полицията вече е разпитала пострадалия ученик, родителите му, както и учителите от ОУ „Антон Страшимиров”. Снимка: flagman.bg

COMMENTS

WORDPRESS: 0