11-годишно момиче скочи от третия етаж на блок заради жестоко отношение от баща си

Жестоко отношение от баща стана причина за опит за самоубийство на 11-годишно момиче. Случаят е от ж.к. в София. Мъжът е на 42 години и вече е задържа

Жестоко отношение от баща стана причина за опит за самоубийство на 11-годишно момиче. Случаят е от ж.к. в София.
Мъжът е на 42 години и вече е задържан и привлечен към наказателна отговорност.
11 годишната Е. е страдала заради жестокото отношение на родителя си, което довело последната до опит за самоубийство на 26.03. Е. скочила от терасата на 3-тия етаж на апартамента, който обитавала, съобщават от Софийска градска прокуратура.
Описаното деяние представлява престъпление по чл. 127, ал. 3 НК – т.е. „склоняване към самоубийство чрез жестоко отношение или системно унизяване“, което предвижда от 2 до 8 години затвор.
С. е осъждан за извършена от него кражба, както и за противозаконно отнемане на чужд лек автомобил. Предвид изключително високата обществена опасност на деянието, както и с оглед личността на извършителя, наблюдаващият прокурор е постановил задържане на обвиняемия за срок до 72 часа, като е разпоредено привеждането му в сградата на СРС на 29.03.2019 г. – за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.
При първоначалният преглед на медиците е установено, че детето е с комоцио, контузия на главата и гърба. Закарано е в противошоковата зала на „Пирогов“, където е оставено на лечение.