Решено: Депутатите почиват 10 дни за Великден

Народното събрание окончателно ще почива от 10 до 19 април включително, след като мнозинството в пленарната зала не се съгласи с предложение за

Народното събрание окончателно ще почива от 10 до 19 април включително, след като мнозинството в пленарната зала не се съгласи с предложение за промяна в правилника, предаде БГНЕС.
Още в началото на седмицата независимият депутат Велизар Енчев внесе предложение за промяна в правилника, според която депутатите почиват толкова дни, колкото и всички останали български граждани. Днес сходно предложение в деловодството на Народното събрание са внесли и от групата на „Атака“, съобщи в началото на заседанието Волен Сидеров.
От „Атака“ поискаха отпадане на седма точка от програмата за работата на депутатите през седмицата, която е ратифициране на Споразумение за поддържане на гарнизон на НАТО на наша територия. „Вместо това, така и така сме се събрали, да разгледаме нашето предложение“, призова Сидеров.
Веднага след Сидеров, думата поиска и самият Енчев, но Цецка Цачева отказа да му я даде. Председателят на парламента обяви, че подобни предложения първо трябва да бъдат разгледани от Комисията по правни въпроси и чак тогава да влязат в пленарната зала. Същевременно заседание на правната комисия има насрочено за днес, но в дневния й ред не е включено предложението на Енчев, внесено преди дни.

COMMENTS

WORDPRESS: 0