Лиляна Павлова: На 100% ще бъде финансирано санирането на всички сгради

На 100% ще бъде финансирано санирането на всички сгради. Първото изискване е, че блокът като минимум трябва да има 36 апартамента. С 1 милиард щ

На 100% ще бъде финансирано санирането на всички сгради. Първото изискване е, че блокът като минимум трябва да има 36 апартамента. С 1 милиард ще финансираме санирането, като за това ще бъде създаден специален фон. Това заяви пред Нова телевизия министър Лиляна Павлова.
„Санирането ще бъде освен самата изолация, и ремонт на покриви, подмяна на щрангове и други. Така че ще подпомогнем хората, стига да отговарят на условията“, увери Лиляна Павлова.
„Пак ще повторя – на 100% ще подпомогнем всички, които имат сключени договори с министерството. По отношение на всички желаещи от тук нататък да кандидатстват сгради, в началото на година общините – всички 264 общини – ще имат задачата да изберат за всяка една сграда отделна фирма. Нашата цел е по този начин да подкрепим и малките и средни строителни фирми. В първите 3-4 месеца на следващата година общините ще направят енергиен и конструктивен одит на всяка сграда. Не можем да инвестираме в сграда, която не е устойчива. Енергийните одитори пък ще предпишат съответните мерки за енергийна ефективност“, заяви Лиляна Павлова.

COMMENTS

WORDPRESS: 0