Задържаха над 100 нелегални имигранти при спецакция в цялата страна

Над сто бежанци са арестувани днес до обяд в рамките на операция, насочена срещу лица, за които има съмнения за незаконно пребиваване на територ

Над сто бежанци са арестувани днес до обяд в рамките на операция, насочена срещу лица, за които има съмнения за незаконно пребиваване на територията на страната ни, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Претърсват се хостели, хотели и други адреси. Създадена е организация за случаите, когато задържаните са чужденци, да бъде потърсено съдействие от Държавната агенция за бежанците. Акцията е по разпореждане на главния прокурор Сотир Цацаров и министъра на вътрешните работи Йордан Бакалов и се провежда на територията на цялата страна. Ангажирани са окръжните прокуратури, СДВР и областните дирекции на МВР, дирекция „Миграция“ в МВР и специални полицейски сили.
По данни на Софийска градска прокуратура, към момента на територията на столицата са проверени 531 лица. Задържаните лица без документи, които са незаконно пребиваващи у нас, са 107. Установени са трима български граждани, обявени за общодържавно издирване.
По данни до 11.00 часа общо проверените в страната обекти са 1035. Извършена е проверка на 2 742 лица, от които 113 са задържани.
Операцията е стартирала в 6.30 часа тази сутрин и продължава и към момента.
Очаквайте подробности

COMMENTS

WORDPRESS: 0