100 служители на МВР нахлуха в проблемно село, арестуваха 12 души

Галиче е проблемно населено място. Ние следим ситуацията там. От два месеца следим обстановката там. В момента там се провежда специализирана полицейс

Галиче е проблемно населено място. Ние следим ситуацията там. От два месеца следим обстановката там. В момента там се провежда специализирана полицейска акция с участието и на ГДБОП в Галиче, има 12 задържани. Правят се проверки и се разследват всички случаи. Това каза вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова. „Командировали сме над 100 служители“. Вътрешният министър уточни, че това няма връзка с последните събития в селото. „Виждането ни е, че по отношение на нея не може да участва само МВР. Опитваме се да ангажираме всички институции на местно ниво“. „Толкова е динамична ситуацията, че по всеки един от случаите, при които има посегателството можем да се окажем закъснели. Затова действаме превантивно“. Тя коментира, че действията на Динко Вълев, който вчера е спасявал хора при катастрофа, са похвални. По думите й има хора, които в екстремни ситуации се вцепеняват, а той явно е активен човек.
Вътрешният министър допълни, че специализираната операция не е свързана с палежите на автомобили в града от последните дни. „Има един процес, при който се натрупват факти, които индикират колко сериозен е един проблем”, допълни Бъчварова. По думите й приоритет номер 1 на МВР е да се бори с битовата престъпност. „За съжаление към този момент не се справяме както бихме искали с битовата престъпност, но мога да уверя всички, че правим всичко възможно да променим това”, каза още Бъчварова.

Все още не е ясно дали сред арестуваните е и кметът на селото, скандалният Ценко Чоков.

COMMENTS

WORDPRESS: 0