10 пъти по-висока глоба за неправилно отчитане на ток

10 пъти да се увеличи минималната санкция за доставчиците за неправилно отчитане на консумираната ел.енергия, която в момента е 20 000 лева. Тов

10 пъти да се увеличи минималната санкция за доставчиците за неправилно отчитане на консумираната ел.енергия, която в момента е 20 000 лева. Това ще предложи в бъдещите промени на енергийния закон шефът на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев, съобщи депутатът в Хасково.
„Днес в 14 часа комисията привика трите ЕРП по проблема със засичането на показанията на електромерите. По наши данни 67 000 от 1 милион са абонатите на Енерго про, които се оплакват от просрочване на отчитането с повече от 31 дни и получават по две сметки наведнъж“, каза Добрев. Още в декември ЕРП-тата бяха предупредени. Ще бъдем безкомпромистни и няма да позволим да се стига до ситуации, които вече са се случвали. Надявам се да има санкции, допълни той и определи станалото по-скоро като небрежност.
Проверка на варненските фактури извършвала и ДКЕВР. Добрев отдаде сегашните проблеми на липсата на достатъчно инвестиции. Ако доставчиците въведат дистанционното отчитане в точен ден и час, това ще ограничи разходите. Ако питате ЕРП-тата обаче защо това не се прави те ще отговорят, че регулаторът не одобрява такива разходи, допълни Добрев. Първенец в системата били EVN с 20 % дистанционни уреди за отчитане.

COMMENTS

WORDPRESS: 0