10 000 паунда глоба за нарушаване на карантината във Великобритания

Правителството ще въведе глоби до десет хиляди британски лири за хора, които нарушават правилата за самоизолация, като част от подготовката за очакван

Правителството ще въведе глоби до десет хиляди британски лири за хора, които нарушават правилата за самоизолация, като част от подготовката за очакваната втора вълна на коронавирус, пише британският вестник The Times.

Хората с ниски доходи ще получат 500 британски лири, за да се самоизолират у дома за да бъде забавено разпространението на коронавируса.

Глобите за нарушаване на правилата за самоизолация ще започнат от 1000 паунда – в съответствие с наказанието за нарушаване на карантината след международно пътуване – но могат да се увеличат до 10 000 паунда за повторни нарушения.

Новите случаи се увеличиха до четиримесечен връх от 4 422 вчера, а Борис Джонсън се очаква да направи телевизионно обръщение към нацията във вторник, за да обяви допълнително затягане на ограниченията за обикновения живот.

Този уикенд премиерът ще обсъжда с членовете на кабинета , включително финансовия министър Риши Сунак, за това колко универсални и широкообхватни трябва да бъдат новите мерки, на фона на страховете за състоянието на икономиката.

Ще бъдат обсъдени различни варианти, включително затваряне на всички кръчми и ресторанти или налагане на вечерен час и забрана за общуване на приятели и отделни домакинства в цялата страна.

Очаква се обаче Джонсън да отхвърли призивите на учените за незабавно национално двуседмично блокиране „за прекъсване на веригата“, след като бе приканен от финансовия министър да сведе до минимум броя на предприятията, засегнати от нови ограничения.

Той все пак не изключва общонационална карантина, ако обстановката се влоши драстично.

COMMENTS

WORDPRESS: 0