Откриха хероин за 1 млн. лева в ретро автомобил

Хероин за 1 млн. лв. откриха и задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Наркотикът е открит в ретро автомобил „Волво" със сръбск

Хероин за 1 млн. лв. откриха и задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево. Наркотикът е открит в ретро автомобил „Волво“ със сръбска регистрация, управляван от сръбски гражданин, който пътувал сам от Турция през България за Сърбия. След пристигането на пункта колата е селектирана от митническите служители за рентгенова проверка, при която се установяват необичайни плътности в задната част на превозното средство. Извършена е и щателна митническа проверка, при която инспекторите откриват, че в специално изграден тайник под задното стъкло са укрити 20 пакета с бежово прахообразно вещество. При проведения полеви наркотест веществото е реагирало на хероин.  Общото количество на открития наркотик е 10.929 кг на стойност по цени на съдопроизводството 1 милион лева.
Превозното средство и шофьорът са задържани. По случая работи разследващ митнически инспектор от Митница Свиленград под надзора на Окръжна прокуратура Хасково. В хода на разследването със съдействието на служителите на регионалното звено за борба с организираната престъпност е установена съпричастност към случая и на друг сръбски гражданин, който също е задържан.

COMMENTS

WORDPRESS: 0