Янаки Стоилов: Правя предложение до ВСС за предсрочното освобождаване на Гешев

Янаки Стоилов: Правя предложение до ВСС за предсрочното освобождаване на Гешев

Правя предложение до ВСС за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Това обяви на пресконференция министърът на правосъдието Янаки

Правя предложение до ВСС за предсрочното освобождаване на главния прокурор Иван Гешев. Това обяви на пресконференция министърът на правосъдието Янаки Стоилов. Искането е във връзка с доклад над 100 страници на служебния министър на вътрешните работи.

„В постъпилата информация от Бойко Рашков на 14 юли има данни за действия и бездействия на Иван Гешев, накърняващи престижа на съдебната власт“, отбеляза той.

Както Фрог нюз вече съобщи шефът на МВР Бойко Рашков поиска от министър Стоилов да внесе предложение във ВСС за освобождаването на главния прокурор. В мотивите си, които са разписани в „дебела“ папка на 108 страници, Рашков посочва много причини за искането си. Част от документа на служебния вътрешен министър можете да видите ТУК!

Висшият съдебен съвет ще заседава на 22 юли, когато ще разгледа предложението за освобождаване на Иван Гешев.

Реакцията на Гешев не закъсня. С писмо до ВСС обвинител №1 поиска материалите срещу него да бъде публикувани. От прокуратурата информираха, че главният прокурор е поискал да бъдат оповестени и 108-те страници към сигнала, събрани в приложение.

В крайна сметка Висшият съдебен съвет (ВСС) публикува доклада със сигналите от МВР срещу главния прокурор Иван Гешев.

Източник: Фрог нюз

COMMENTS

WORDPRESS: 0