Щабът и момичетата от националния отбор по художествена гимнастика с официално изявление заради инцидента с Цветелина Стоянова

  Момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика - Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, т

 

Момичетата от националния ансамбъл по художествена гимнастика – Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Найденова и Християна Тодорова, треньорският щаб, лекарят и психологът на националния отбор и председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева, публикуваха официални изявления по повод инцидента с Цветелина Стоянова.

Гимнастичката, която не замина с ансамбъла за започващото тази седмица Европейско първенство, се бори за живота си в „Пирогов“, след като падна от шестия етаж на жилищен блок. От МВР не изключват възможността това да е бил опит за самоубийство.

 

Официално изявление на „златните момичета“ и на целия щаб на националния отбор – ансамбъл по художествена гимнастика във връзка с инцидента с Цвети Стоянова и неверните информации, които се появиха в някои медии

 

„Златните момичета“:

По повод ситуацията с Цвети искаме да кажем,че последните няколко седмици бяха тежки за нея.Беше изтощена,изморена и тренировките й бяха трудни за издържане.Преди Европейското първенство тя заяви,че иска да се откаже и да спре със състезателната си дейност.Направихме всичко възможно да я убедим и да я върнем,както ние,така и нашите треньори.За нас беше най-важно тя да е щастлива и да се чувства спокойна,борихме се за нея до край,но тя взе своето решение да напусне.Искаме да ви помолим да спрете с лъжите,както заради нас,така и заради нея и нашите треньори.Тя има нужда в момента от нашата и вашата подкрепа,но не по този начин.Изпращаме й цялата си сила и ще играем и ще посветим играта си за нея на това Еврпейско.Трябва да сме силни и да подкрепим както Цвети,така и Любомира и заедно ще продължим напред да се борим за нашата цел..ще се борим за Цвети и нейния живот.
Няма да позволим нищо да ни повлече надолу.

Ина Ананиева – старши треньор
Даниела Велчева – помощник треньор:

Във връзка с тиражираните лъжи и инсинуации по повод случилото се с Цвети Стоянова, треньорският щаб искаме да заявим,че единствената причина тя да не е с нас тук на Европейското Първенство и да не е част от отбора е нейно лично решение и желание да се отдели от тренировъчният процес. През всичките тези години,при всякакви създавали се ситуации в тренировки и на състезания никога не сме имали намерения да я отстраним от отбора! В трудните и в най-щастливите моменти,тя винаги е била част от нас.
Моля спрете да търсите вина там където я няма!Ние сме един екип,един отбор и Цвети е част от нас!

Милен Димов – лекар на отбора
Татяна Янчева – психолог на отбора:

През последния месец Цвети не се чувстваше добре. Имаше различни физически оплаквания и беше консултирана с различни специалисти. Естествено това се отрази на цялостното и състояния. Чувстваше се много изтощена и искаше да се откаже. Опитахме по всякакъв начин да я подкрепим, да я мотивираме да продължи и да завърши успешно кариетата си, да изпита удовлетворение от труда си. И момичетата, и целият треньорски щаб направихме всичко, което беше по силите си, за да продължи. Тя категорично отказа. Консултирахме я и с клиничен психолог.
В крайна сметка се съобразихме с нейното желание.
Крайно неетично е да се спекулира с трагедията на това дете и със състоянието на останалите момичета.
Цвети, ние сме с теб.

Илиана Раева:

Цвети Стоянова поиска среща с мен и ме оведоми, че не иска повече да тренира. Чувстваше се изразходена и и липсваше мотивация да участва на Европейското първенство и Олимпиадата.
Направих опит да я убедя да остане, защото остават само 3 месеца. Не успях…
Каза ми, че няма да се справи и иска да си почива.
Казах и, че за мен здравето и желанието и са по- важни от Олимпийските игри.
Всички направихме това, което смятахме, че е правилно!
Другото е грозна, евтина и пошла лъжа!
Бог ни изпраща само изпитания, които можем да издържим!
Цвете мое, бори се!
Знаеш, че те закрилям с цялата си любов и вяра!

COMMENTS

WORDPRESS: 0