Шумно дъвчене на дъвка в час е причината за намушкването на ученичка

Директорът на пловдивското училище „Св. Климент Охридски“, в което 17-годишна ученичка намушка друга с нож, разказа подробности за инцидента. Здравко

Директорът на пловдивското училище „Св. Климент Охридски“, в което 17-годишна ученичка намушка друга с нож, разказа подробности за инцидента. Здравко Димитров обясни, че момичето, което е било намушкано с нож е дъвчело шумно дъвка и това подразнило съученичката ѝ. „Започва словесен конфликт между двете. Учителката им прави забележка. Конфликтът и обидите продължават и в междучасието. Затова педагогическият съветник е разговарял с тях. По-късно скандалът ескалира във физическа саморазправа. Това се случва в шестия час след часа по физическо“, разказа Здравко Димитров пред БТВ.
„Разделят ги. По-агресивното момиче не участва в часовете по физическо заради заболяване. Казва, че ѝ е лошо и отива в кухненския бокс, където моли да и дадат нож, за да си обели ябълка. С този нож намушква другото момиче в гърба“, допълни директорът.
Пострадалото момиче е в болница, без опасност за живота. Директорът извикал веднага полиция и екип на Спешна помощ, а след това информирал и Регионално управление на образованието-Пловдив. С момичетата ще работят педагогически инспектори и психолози.
„В рамките на 5 минути след инцидента от училищното ръководство са извикали всички, които са станали свидетели на инцидента, включително и родителите“, стана ясно от думите на Здравков. Сега нападателката ще премине на самостоятелна форма на обучение. За инцидента е била уведомена прокуратурата. Образувано е досъдебно производство. Проведени са беседи с родителите и децата с психолози, посочват от полицията.