Шофьор опита да се самоубие пред гранични полицаи, в автомобила му имало 464 кг канабис

Граничен полицай обезвреди шофьор, направил опит за самоубийство на ГКПП – Калотина. В камиона му са открити 464 кг канабис. Това съобщиха от пресцент

Граничен полицай обезвреди шофьор, направил опит за самоубийство на ГКПП – Калотина. В камиона му са открити 464 кг канабис. Това съобщиха от пресцентъра на Главна Дирекция „Гранична полиция”.Снощи на ГКПП-Калотина за влизане в страната пристигнал товарен автомобил, управляван от черногорски гражданин. Автомобилът пътувал от Черна гора за Турция, натоварен с алуминиеви отливки. Началникът на дежурната смяна на ГКПП-Калотина е уведомен, че пред рентгена на пункта се намира товарен автомобил марка “Ивеко” с черногорски регистрационен номер, шофьорът на който лежи окървавен в безпомощно състояние в кабината.
Извикана е линейка, но водачът заключил шофьорската врата. Служителите на пункта видели, че с нож черногорецът си нанася прободни рани в областта на гърдите. Началникът на смяната на „Гранична полиция“се качил в кабината от дясната врата и обезвредил шофьора, като избил ножа от ръката му и го изхвърлил пред прозореца.
Преди да изпадне в шоково състояние, черногорецът заявил на граничния полицай, че иска да се самоубие, тъй като в камиона му има голямо количество наркотично вещество. Началникът на смяната на „Гранична полиция“ незабавно уведомил митническите служители.
При извършената проверка в камиона са открити чували с пакети със светлозелена тревиста маса, която при полевия наркотест реагирала на канабис. Общото тегло на откритото наркотично вещество е 464,156 кг.
Шофьорът е откаран с линейка в болнично заведение, охраняван от граничен полицай. Канабисът е иззет, камионът е задържан на ГКПП – Калотина. По разпореждане на дежурния прокурор случаят ще се разследва от митнически служители.
Снимка: Гранична полиция

COMMENTS

WORDPRESS: 0