Шефът на ДАИ Цветанов кътал парите от подкупи в дома на тъста си, разследващите открили над 400 000 лева

Част от парите, които са натрупани от шефа на ДАИ Цветелин Цветанов, който бе спипан заради подкупи, са били спедитирани с пратки, други са предавани

Част от парите, които са натрупани от шефа на ДАИ Цветелин Цветанов, който бе спипан заради подкупи, са били спедитирани с пратки, други са предавани на ръка. Разследващите се натъкнали на невероятна находка в дома на тъста на Цветанов в Долни Дъбник – като в пещерата на Аладин пачките са били прилежно подредени. Прокурорите разкриха, че в тайника имало над 400 000 лв. Метафората бе използвана от прокурорите, които разследват случая заедно с полицията от 6 месеца.  Цветелин Цветанов е на поста едва от началото на 2015 г. Само у самия Цветанов е имало 175 000 лева. Това стана ясно на брифинг в Спецпрокуратурата с представители на ДАНС и ГДБОП. Шефката на Апелативна спецпрокуратура Даниела Попова обяви, че при вчерашната реализация са били задържани участниците в организираната престъпна група, занимаваща се с корупционни действия, част от тях са от ръководството на ИА „Автомобилна администрация“.
Разследването се провежда от 5-6 месеца. Групата е действала от началото на 2015 г. до момента. Вчера са задържани 18 участници в групата – хора, за които е имало данни за престъпления.
Извършени са над 60 претърсвания и изземвания, разпитани са множество свидетели на територията на 12 града, сред които София, Видин, Габрово, Монтана, Плевен, Враца, Ловеч, Варна, Хасково. Предстои 9 лица да бъдат обвинени.
Организираната престъпна група е била създадена с цел извършване на длъжностни престъпления, искане и вземане на подкуп.
Ръководител на групата е шефът на ДАИ Цветелин Цветанов. Деветимата членове са: Емил Иванов-началник на областния отдел в Плевен, Венцислав Генов – началник на областния отдел в Габрово, Тихомир Вълчев и Пламен Ангелов – бивши служители на агенцията, Цветелина Димчева и Соня Христова – началници на отдели, Иван Иванов – инспектор от областната агенция във Видин и Цецка Димитрова –собственик на автомобилна школа.
„Когато арестувам, не се интересувам кой от коя партия е и дали е член на ГЕРБ. Това заяви премиерът Бойко Борисов в предаването „Още от деня” по БНТ по повод арестите на дайаджиите. „Виждате и последните арести са само на членове на ГЕРБ”, заяви Борисов във връзка с ареста на шефа на ИА „Автомобилна администрация” Цветелин Цветанов и кмета на котелското село Топузево Николай Попов. „ В ареста са всички. Крадат и щом крадат, няма да има милост за никой. Това мисля, че стана ясно“, заяви Борисов.
„Представете си тези хора, които взимат книжка по този начин, излизат с автомобила си, карат с 200 км/ч, влизат в наресщното движение, трепа хора, няма една здрава мантинела останала по магистралите“, коментира премиерът и добави, че това няма да е последната операция, която се провежда.

COMMENTS

WORDPRESS: 0