Шефът на агенция „Медицински надзор“: Политици много, лекари и медицински сестри – малко

Политици много - лекари и сестри малко. Хора, даващи акъл по телевизията, много - лекари и сестри малко. Това обяви новият шеф на агенция "Медиц

Политици много – лекари и сестри малко. Хора, даващи акъл по телевизията, много – лекари и сестри малко. Това обяви новият шеф на агенция „Медицински надзор“ д-р Георги Деянов пред бТВ. Той обясни, че липсата на сестри не е само отсега и не е заради пандемията от коронавирус.

Сигналите, свързани със заразния вирус, са 80, в момента текат 133 проверки. Най-много са сигналите за PCR тестове. Една болница е върнала парите на пациент от тест, но Деянов отказа да назове болничното заведение. В агенцията не е постъпил сигнал за това, че не са изплатени заплатите на медицинския персонал във врачанската болница. „Ще обсъдим кой трябва да направи проверка. Ако болницата е общинска, е на разпореждане на кмета. Ще проверя и ако тя е в нашите правомощия, ще направим проверка“, обясни д-р Деянов.

„Има становище на агенцията, което е публикувано на сайта, че коронавирусът не може да е повод за отказ за приемане на пациент. Никоя болница не бива да връща пациент“, обяви шефът на „Медицински надзор“.

Той не скри, че понякога се срамува, че е лекар. Последното, което го е разтърсило, е случаят с малко дете със затруднено дишане с получен отказ от преглед. „За мен това е просто престъпление“, коментира Деянов с уточнение, че е започнала проверка.

„Знам, че лекарите са ужасно изморени, знам, че им е трудно, но професията ни е да се грижим за болните хора. Моля лекарите да се отнасят с уважение към пациентите, да им дават необходимата грижа и да направят всичко възможно да дадат полагащата се на хората медицинска помощ“, призова лекарят.

COMMENTS

WORDPRESS: 0