Челен сблъсък между „БМВ” и бус уби един и прати четирима в болница

Челен сблъсък между „БМВ" с бургаска регистрация и микробус на строителна фирма уби един от буса и прати четирима негови колеги в болница. Виновник за

Челен сблъсък между „БМВ“ с бургаска регистрация и микробус на строителна фирма уби един от буса и прати четирима негови колеги в болница. Виновник за тежкия удар бил водачът на немската кола, който е на 26 години и е от Карнобат.

Сигналът за катастрофата бил получен на 112 в 6,30 часа във вторник сутринта на входа на пловдивското село Цалапица от страната на Стамболийски. Заради кървавото произшествие главният път към селото остана затворен за часове. Микробусът „Форд транзит“ с група строителни работници е пътувал от село Цалапица към шосето за Пазарджик, разказаха очевидци на инцидента. Малко преди табелата за изхода на селото в лентата му за движение с много висока скорост навлязло бургаското „БМВ“.

Шофьорът на буса се опитал да избегне удара, като кривне вляво от пътя в тревната площ, но не успял и последвал челен сблъсък. На място загинал един от работниците в буса – мъж на 53 години. Други двама негови колеги били откарани с линейка в болница в тежко състояние. Единият бил приет в УМБАЛ „Св. Георги“ със счупен крак и съмнения за счупен таз, като веднага бил вкаран от ортопедите в операционната. Вторият по-сериозно ранен имал гръдно-коремна травма и бил приет във Втора хирургия. Останалите двама техни колеги били ранени по-леко и в часовете след катастрофата лекарите им правеха пълни изследвания.

Кръвна проба за алкохол е взета от 26-годишния водач на „БМВ“-то и от 46-годишния шофьор на „Форд“-а. Катастрофата затвори основния изход на село Цалапица към шосето за Пазарджик, като оттам полицаи не пропускаха преминаване нито на автомобили, нито на пешеходци.

 

COMMENTS

WORDPRESS: 0