Част от мобилните камери на КАТ са извън строя, няма кой да ги ремонтира

От 148 мобилни камери за страната, 60 са извън строя, признават от Пътната полиция. Радарите са повредени и вече няколко месеца няма кой да ги ремонти

От 148 мобилни камери за страната, 60 са извън строя, признават от Пътната полиция. Радарите са повредени и вече няколко месеца няма кой да ги ремонтира.

„Не работят поради технически проблеми. Също така в момента няма договор за поддръжка и този технически проблем не може да бъде отстранен”, заяви Бойко Рановски от КАТ пред bTV.

Договорът на фирмата, която поддържа радарите е изтекъл, а нов изпълнител няма. На търговете винаги се явява само един кандидат, което е в нарушение на закона за обществените поръчки. Така на практика и контролът върху джигитите е занижен наполовина. Особено в Плевен и в Пловдив.

Пловдив – като се има предвид, че е регионът с най-тежката пътна обстановка и има голям брой загинали и ранени – това е едно от нещата, които оказват влияние. Че не могат да осъществяват реален контрол на скоростта”, коментира Рановски.

Председателят на асоциацията на пострадалите в катастрофи Владимир Тодоров определя това като „престъпна небрежност”.

Заради празниците всички работещи камери ще бъдат на пътя, за да следят за нарушения на скоростта.

Ще се следи и за незакупeна винетка, както и за неплатена „Гражданска отговорност”.

Спецакции срещу пияни шофьори ще има във всички почивни дни, предимно в малките населени места .

От полицията предупреждават, че ако пътувате по републиканските пътища трябва да носите със себе си и касовия бон за винетката, за да докажете, че сте я купили и че стикерът не е краден.

COMMENTS

WORDPRESS: 0