Чака ни истинско „сиромашко“ лято с температури до 25 градуса

От неделя топлото време се завръща и през ноември температурите ще напомнят за лято, като на места ще достигнат до 25 градуса. Днес още преди обяд обл

От неделя топлото време се завръща и през ноември температурите ще напомнят за лято, като на места ще достигнат до 25 градуса.
Днес още преди обяд облачността ще се увеличава и вятърът ще се ориентира от запад – през деня умерен, в Дунавската равнина и силен. Отначало на места в северните райони, до вечерта и в останалите части на страната ще превали дъжд, а над 1700 метра надморска височина – сняг.

Дневните температури ще са от 12 градуса на северозапад до 18 в крайните южни райони.
До сутринта преваляванията ще спират в цялата страна. Минималните температури утре ще са от около 4 до 11 градуса по Черноморието. През деня облачността ще бъде променлива, до незначителна, а температурите ще са в интервала от 11 до 16 градуса. По-значителна облачност ще има над източните райони и на места по Черноморието ще превали съвсем слаб дъжд.

В събота ще бъде почти тихо, а облачността – главно средна и висока. По-късно през деня ще се появи слаб вятър от юг-югозапад и с това ще започне неколкодневен доста топъл период. Минималните температури ще са от минус 2 до 6 градуса, а дневните ще бъдат от 12 до 18 градуса.

През изборния ден, в неделя, затоплянето ще продължи. Облачността ще бъде значителна, но предимно средна и висока. Ще духа доумерен южен вятър. Вероятността за валежи е малка. Минималните температури ще са от 7 до 12, а дневните – от 16 до 21 градуса.

В събота и неделя в планините температурите на 1200 метра надморска височина ще са от 9-10 през първия до 13-14 градуса през втория ден. Ще бъде облачно, но често облачността ще бъде частично прозрачна за слънчевите лъчи. През втория ден над масивите в Западна България са възможни превалявания от дъжд, предимно слаби.

Доста високи за ноември температури ще има в понеделник и вторник. Минималните ще са от 11 до 16 градуса, а дневните от 18 до 23 градуса, а на места през първия ден до 25 градуса. Облачността ще бъде значителна. В понеделник съвсем слаби превалявания са възможни в северозападните райони, а във вторник – над Южна България.

В сряда остава много топло за сезона, като слаби превалявания ще има на повече места в страната. В четвъртък ще започне постепенно понижение на температурите.

COMMENTS

WORDPRESS: 0