Цецка Цачева ще търси подкрепа от Реформаторския блок, отива им на крака в централата

Цецка Цачева ще потърси подкрепата на Реформаторския блок. Това съобщи самата тя в писмо до медиите. Кандидатът на ГЕРБ ще присъства на Изпълнителния

Цецка Цачева ще потърси подкрепата на Реформаторския блок. Това съобщи самата тя в писмо до медиите. Кандидатът на ГЕРБ ще присъства на Изпълнителния съвет на РБ в 13.00 часа. Срещата ще се състои в централата на СДС на ул. „Г. С. Раковски“. Лидерите от РБ започнаха да се събират в централата още в 12 ч., съобщава Новини.бг. Освен да обсъдят изборните резултати на Трайчо Трайков, от коалицията ще дискутират и съдбата на блока. От Изпълнителния съвет отсъства Радан Кънев, който още снощи потвърди позицията си, че остава опозиция на сегашното правителство и смята, че животът на кабинета Борисов се е изчерпал. Пред медиите Корман Исмаилов бе категоричен, че РБ не се разпада. По думите му единствено Радан Кънев прави изявления, че искат да се изтеглят от РБ. Исмаилов бе категоричен, че формацията ще застане зад Цачева.

До този момент пред българските гласоподаватели имаше няколко възможности за избор. След обявените резултати изборът на втори тур се свежда само до две възможности – това трябва да се разбере много ясно от всеки. Първата води към международна изолация, замразяване на европейски фондове, корупция, партизанщина, бедност и всички беди, които БСП причинява на България всеки път, когато се добере до властта. Това посочва кандидатът за президент на ГЕРБ Цецка Цачева, в позиция, изпратена до медиите. По думите й втората възможност е България да остане в семейството на развитите европейски държави, да става все по-силна, все по-стабилна и просперираща. Като част от най-голямата дясно-центристка партия в Европейския парламент ние гарантираме, че този път на развитие няма да бъде променен. Българските избиратели трябва да си дадат сметка, че от тях зависи каква ще бъде тяхната родина и решително да се противопоставят на опита България отново да попадне в плен на тези, които рушат, вместо да съграждат, и разделят, вместо да обединяват. Нека загърбим тънките сметки и изчисления кой кого ще подкрепи, при какви условия и какво ще иска в замяна. Във всички избори досега  сме печелили с гласовете на активните разумни хора, които вярват в собствените си сили и работят за България. Този път отново ще бъде така, се казва в съобщението. Без никакви специални уговорки наши естествени поддръжници са всички противници на тоталитарното комунистическо ляво, което продължава да се преражда в задкулисните олигархични кръгове, дърпащи конците и на настоящия ляв кандидат. Резултатите от първи тур отново доказват, че ГЕРБ е единствената сила, която може да се противопостави успешно в тази битка. Затова призовавам всички наши съмишленици и партньори в същата тази битка, които са част от демократичното дясно, да ме подкрепят, за да победим заедно, посочва Цецка Цачева. Като десен човек, отивам на среща с Изпълнителния съвет на Реформаторския блок днес, в 13:00 часа, в централата на СДС на ул. „Г. С. Раковски“ 134, завърша съобщението си кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0