Ценко Чоков и бандата му давели хора в язовири, гаврили се сексуално с тях и ги заключвали в багажници

До края на този месец се очаква Специализираната прокуратура да повдигне обвинения срещу задържаните в следствения арест в края на май т.г. Ценко и Ма

До края на този месец се очаква Специализираната прокуратура да повдигне обвинения срещу задържаните в следствения арест в края на май т.г. Ценко и Мартин Чокови, съобщи „Конкурент“.

Срещу скандалния кмет на белослатинското село Галиче магистратите подготвят обвинение за ръководене на организирана престъпна група, а срещу по-малкия му син – за участие в групата. Ценко Чоков и хората му са използвали крайно нечовешки методи за мъчение на противниците си. Те ги давели в язовири, провисвали ги с главата надолу в кладенци, били ги с кабели, натиквали ги в багажници на автомобили, гаврили се с тях сексуално, тормозили ги физически и психически. Те са обвинени, че са организирали банда за лихварство, палежи, закани, побои. В своя изгода най-активно Чоков използва четвъртия си мандат като кмет и се превърна в един от най-крупните земевладелци в региона. Той придобивал земя от хора без наследници или “купувал” от вече починали. Чоков е подсъдим в Белослатинския районен съд за една имотна измама, но по сигналите за десетки други, все още се работи. Най-честата схема, по която Чоков и групата му придобивали земя против волята на собствениците, е чрез аренда. Нивите първо били наемани за няколко години от крупния арендатор, както сам Чоков се определи при гледане на мярката му за неотклонение пред Специализирания съд. По-късно чрез фалшиви пълномощни и подправени нотариални актове, той или някой от неговите приближени, ставал собственик на земята. Чрез имотни измами селският управник е заграбил стотици декари плодородна земя. Чоков има дългогодишни договори за аренда с почти цяло Галиче. Освен това притежава хиляди декари в няколко села наоколо. Осмелилите се да се оплачат от своеволията му веднага били заплашвани и предупреждавани, че ще им се случи нещо и ще загубят земята си. Разследващи установили, че още през 2011 г. за ден той парафирал и оформил 800 договора за аренда.

Първият пълен мандат на Чоков като кмет отново е белязан с насилие и умишлени палежи срещу негови противници в селото. Мнозина го сочат като извършител или поръчител на тормоза срещу тях, но досега разследванията не са доказали неговата съпричастност. Наложи се главният прокурор Сотир Цацаров няколко пъти да праща проверяващи за работата на Районната прокуратура в Бяла Слатина и за натрупаните дела срещу кмета и сина му Мартин.

COMMENTS

WORDPRESS: 0