Цвета Караянчева: Премиерът Борисов е най-подходящият кандидат на ГЕРБ за президент

Премиерът Бойко Борисов е най-подходящият кандидат на ГЕРБ за президент, каза зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева в п

Премиерът Бойко Борисов е най-подходящият кандидат на ГЕРБ за президент, каза зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цвета Караянчева в предаването Офанзива по Канал 3. Събеседничката на телевизията допълни, че в партията има и други хора, които се обсъждат да бъдат издигнати във вота за държавен глава на 6 ноември. Караянчева не даде ясен отговор дали бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е сред спряганите имена за Дондуков 2. „Ние не се притесняваме от обединението на левите сили, което обяви председателят на БСП Корнелия Нинова“, каза още Караянчева. В същото време тя подчерта, че ГЕРБ не подценяват своите опоненти.
Относно предстоящите президентски избори министър-председателят Бойко Борисов пък коментира, че ще обяви кандидатурата за президент през септември месец. „Дотогава искам да се ориентирам и да намерим най-подходящия човек. С всички качества, който ще се справи с всичко. Изключително важно е това, предвид новите критични условия, пред които е изправен светът, защото президентът е и върховен главнокомандващ“, подчерта Борисов днес във Велико Търново, където бе на посещение. „Виждам че и другите партии осъзнават колко е важен изборът за президент на държавата. Въпросът не е кой ще спечели президентския вот. Важна е държавата“, заяви министър -председателят.

COMMENTS

WORDPRESS: 0