Цвета Караянчева: В ГЕРБ сме готови за избори, но не сега е времето за това

Идват президентските избори и, издигайки свой кандидат-президент, АБВ явно искат да покажат, че са в опозиция на управлението. Но добрата воля на екип

Идват президентските избори и, издигайки свой кандидат-президент, АБВ явно искат да покажат, че са в опозиция на управлението. Но добрата воля на екипа, който имаше в Министерски съвет, подкрепата на ГЕРБ, са в основата на това да има реформа в социалната сфера. Това заяви пред „Още от деня“ по БНТ депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева, коментирайки оставката на министър Калфин и напускането на кабинета на АБВ.

Тя допълни, че ГЕРБ са поддържали „изчистен“ диалог и с АБВ, и с Патриотичния фронт, с четирите парламентарно представени групи, които формират коалицията. „Има обаче определени моменти, в които се договаряме едно, а после на различни места излиза друго“, вметна Янчева.

„Няма драма, това искам да подчертая. Все още разговаряме, не искам да правя заключения по тази тема, защото, знаете, ветото се гледа в 15-дневен срок. Няма да бързаме, ще напипаме верния пулс. Много е трудно да бъдеш мандатоносител и най-голямата политическа сила, защото всичките негативи се трупат върху най-големия. Нека бъдем по-обрани в говоренето. А колегите като кажат една дума, да държат на нея“, подчерта Цвета Караянчева.

Според нея ГЕРБ са подготвени за избори в момента, но не сега е времето за това. „Когато господин Борисов ни събра в зала 1 на НДК, ни каза: „Очаквайте удари, когато дойде сондата и започне дълбочинно сондиране на газ в Черно море“. Човекът, който говори за „Големия шлем“, участва във всичко това. Нека поразсъждаваме на тази тема“, посочи депутатът от ГЕРБ.

На въпрос дали Томислав Дончев ще поеме МТСП, Караянчева отговори: „Може би е логично той да поеме министерството, след като той няма ресор. Вътре в  правителството е, няма да се търси нов човек, запознат е с проблематиката. Ще чакаме предложението на премиера“.

„Нека да мислим в посока реформи, в посока цял мандат. Защото когато се правят предсрочни избори, се прекъсва нещо, после то започва отново. Освен това не само във вътрешнополитически, но и във външнополитически план имаме нужда от стабилност в момента“, посочи Караянчева.

COMMENTS

WORDPRESS: 0