Цачева: Не се срамувам от биографията си

Не съм се возила с „Волги“ с пердета на прозорците, не съм била номенклатурен кадър. Не се срамувам – това е моята биография, това съм аз. Това сподел

Не съм се возила с „Волги“ с пердета на прозорците, не съм била номенклатурен кадър. Не се срамувам – това е моята биография, това съм аз. Това сподели пред Нова телевизия кандидат-президентът Цецка Цачева. „Аз съм била и съм много активен човек. Забелязали са мои качества и ми предложиха“, коментира тя.

Думите й са в отговор на въпрос за членството й в БКП. Цачева за пореден път обясни, че това е било в студентските й години. Кандидатът на ГЕРБ за „Дондуков“ 2 трябваше да отговори и на други лични въпроси. Тя разказа, че се е запознала с мъжа си като ученици. Съпругът й е била по-голям от нея. След като са завършили висшето си образование в различни градове, двамата отново намират път към себе си и се срещат в Плевен.

Оттам подновяват любовта си и създават семейство. Синът на Цачева пък е математически гений. Тя благодари на българските учители, че са открили таланта му от рано. Днес той е студент в Масачузетс, Бостън. Успява да си идва само за ваканциите.

„Аз като майка искам той да е до мен, но решението дали ще се върне в България е негово“, сподели тя. Що се касае до политическите въпроси, Цачева бе категорична, че е важно хората да чуят посланията на кандидатите. Тя обясни, че не знае да има договорка ДПС да я подкрепи и подчерта, че кампанията ще бъде „очи в очи“ с гражданите.

„По никакъв начин съпругът ми не е участвал в приватизацията на „Булгартабак“. Категорично няма нищо общо. Той е архитект и знаете, че всеки един проект е свързан с разрешение за строеж. Той се жертва в кариерно отношение заради мен. Винаги е работел в рамките на специалността си. Работи на възможно най-ниската длъжност в неговата сфера. Трудовият му договор е около 1200 лева. Това е базисната му заплата“, призна Цачева.

Тя сподели и как се е запознала със съпруга си. „Връщате ме в ученическите години. В Плевен имаше две водещи гимназии, които спореха коя е по-добрата. Той е малко-по-голям от мен. Завърших и след това учех в София, той на друго място. Аз после се върнах в Плевен и там пак се срещнахме. Синът ми е много добре възпитано дете. Има международни постижения“, похвали се Цачева.

„Взимам малък наем от Плевен от една кантора. Моите доходи са публични. Категорично нямам офшорка. Имам си само заплатата от Народното събрание. Нямам кредит, имам лизинг за една кола, която изплащам вече втора или трета година“, призна Цачева.

„Последно излъгах мама, че не ме боли коляното, за да не я притеснявам“, каза тя. „Обличам се от български дизайнери, не мога да кажа колко струват дрехите ми в момента. Последно плаках на 27 август, когато изпратих сина си за есенната сесия“, призна тя.

COMMENTS

WORDPRESS: 0