Хвърлиха 6-годишно дете от 10-ия етаж на галерия в Лондон

Хвърлиха 6-годишно дете от 10-ия етаж на галерия в Лондон

Шестгодишно момченце е било хвърлено от 10-ия етаж на галерията за модерно изкуство Тейт в Лондон. Детето е в критично, но стабилно състояние, съо

Шестгодишно момченце е било хвърлено от 10-ия етаж на галерията за модерно изкуство Тейт в Лондон. Детето е в критично, но стабилно състояние, съобщава Би Би Си.

Намерено е на петия етаж, след като паднало от платформа за наблюдение в неделя следобед. Очевидец казва, че чул силен трясък и видял жена, която пищяла: „Къде е синът ми, къде е синът ми?“. Смята се, че детето е било блъснато. 17-годишен младеж е арестуван по подозрение в опит за убийство. Полицията няма данни, че той е познавал детето.

На мястото по същото време имало много семейства и деца, тъй като галерията е една от туристическите атракции, и настанала суматоха. Хората не успели да разберат как детето е паднало, защото майката крещяла в истерия. Някои казали, че едно момче е блъснало друго, разказва журналистка от Би Би Си, която по същото време е била на платформата. Хора изпаднали в паника, втурнали се към асансьора, след което побегнали с децата си навън.

Снимка: PA Media

Екип на Спешна помощ бил повикан при галерията, която се намира в района на станция London Bridge, около 14:40 ч. местно време. Оказали първа помощ и откарали детето в болница. Пристигнали най-малко два противопожарни и 10 полицейски автомобила.

От галерията уверяват, че съдействат на полицията и изразяват съпричастността си с детето и семейството му. Платформата остава затворена днес.

COMMENTS

WORDPRESS: 0