Хакерът Кристиян Бойков: В институциите свалят пиратски софтуер, филми и порно

Хакерът Кристиян Бойков, който бе обвинен за теч на данни от НАП, публикува списък с IP адреси на компютри в държавни инситуции, теглили пиратск

Хакерът Кристиян Бойков, който бе обвинен за теч на данни от НАП, публикува списък с IP адреси на компютри в държавни инситуции, теглили пиратски софтуер, филми от торенти и порно съдържание.

Бойков посочва, че данните са от компютри на „Информационно обслужване“ AД, Министерството на транспорта, Министерство на отбраната и други държавни структури. Извлечени са чрез софтуер, който може да прави мониторинг на Bittorent протокола (протоколът, който се използва за теглене на торенти от интернет). Този протокол е публичен, документацията и информацията също, уточнява „белият хакер“.

„Наистина не знам кое е по-тревожно – това, че се сваля и използва пиратски, т.е. незаконен софтуер за стотици хиляди левове или това, че държавните чиновници гледат извратено порно на работните си места“, коментира той.

Проверка на OFFNews показа, че сред цитираните IP адреси действително има такива на МС и „Информационно обслужване“.

Специално внимание Бойков отделя на „Информационно обслужване“ – структурата, която бе ангажирана и с разследването на теча в НАП.

Вчера съдът реши окончателно да остави в ареста шефа на „ТАД Груп“ Иван Тодоров за аферата с изтеклите данни на данъкоплатците.

COMMENTS

WORDPRESS: 0